Pitali smo stomatologa u Beogradu o decijim zubima

Posetili smo Barjaktarevic stomatološku ordinaciju u Beogradu i razgovarali o decijim zubima i kako održavati higijenu, kako sprečiti pojavu karijesa, kada odvesti prvi put dete u stomatolosku ordinacju Beograd.

Kada prvi put odvesti dete u stomatolosku ordinaciju?


Možda će ovo roditeljima malo zvučati onako, ali dete u stomatolosku ordinaciju treba prvi put odvetsu u starosti od jedne godine i to prilikom nicanja mlečnih zuba. Ne, nije to rano, potrebno je je otkriti na vreme neke evntualne probleme, potrebno je dati savet roditeljima o važnosti pravilnog načina pranja zuba, izboru zubne paste i četkice za vašu decu. Savet u vezi ishrane i nege mlečnih zuba koje je takođe važno čuvati. Redovnom posetom stomatološkoj ordinaciji, stomatolog će uočiti sve probleme nastanka karijesa ili neke druge probleme i to u najranijem uzrastu kod deteta.
Stomatolog Beograd ima strpljenja u radu sa decom i postepeno će ih upoznati sa zubarskim alatkama i na taj način će steći poverenje kod deteta.

Važno je da dete doživljava odlazak u ordinaciju spremno za izvršenje nekog zahvata, i da u ordinaciju ide kao nešto sasvim prirodno bez straha.

Važno je očuvati zdravlje prvih zubića jer oni čuvaju mesto za stalne zube, i od njih i zavisi njihov rast i iumeravanje.

Da dete ne bi dobilo strah od zubara dovodite ga ranije na prvi pregled i upozbavanje sa stomatoloskom ordinacijom. Tako će pobediti strah i neće imati problema da redovno dolazi na kontrole i eventualne zahvate kod zubara.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *