otkup polovnih automobila

Otkup polovnih automobila

Pokupili smo nekoliko saveta za otkup polovnih automobila jer se većina kupaca pre odličuje za kupovinu polovnog automobila nego novog. Ono što ne znate je da novi automobil već posle dve godine je izgubio do 40% svoje vrednosti, pa razmislite da li je pametnije kupiti polovan automobil više klase ili za taj isti novac uzeti neki nov automobil niže klase ili kako majstori vole da kažu „skočko“.

Kriza koja nije zaobišla ni automobilsku industriju, trenutna ekonomska situacija je takva da je teže prodati automobil, pa ako ste kupac sa gotovinom krenite u akciju i otkup polovnih vozila. U povoljnijoj situaciji ste nego prodavac pa napravite izbor jer stu u mogućnosti da kupite dobar polovan automobil.

Šta treba da zante pre otkupa automobila

Imate novac i nemate nikakvog razloga da žurite. Pogledajte što više automobila a odluku donesite na osnovu nekih svojih zapažanja. Prodavci obično hvale svoj auto, ali eto prodaju ga jer im hitno treba novac. Ignorišite takve priče. Ako ste se odlučili za neki model automobila pokušajte da saznate što više o njemu, kolika mu je vrednost, da izlazi uskoro novi model, jer kada izađe novi model starom modelu automatski pada cena 10%. Neko voli dizelaše jer manje troše, ali su im u staru cene veće, opet teorija kaže da je održavanje i popravka dizel motora skuplja.

Najvažnije stavka je opšte stanje automobila i recimo ne treba biti ubeđen da je jedna marka automobila najbolje, jer bolje je kupiti dobrog fiata nego opela u lošem stanju iako kažu da je Nemac Nemac.
Stanje pređenih kilometara nemojte uopšte uzimati u obzir, mnogo je važnije u kakvom opštem stanju je automobil. Najbolje je kupiti automobil sa fabričkom bojom, izbegavajte sveže obojene, jer nova farba sigurne prekriva neka oštećenja, a automobil koji je pretrpeo sudar, bez obzira koliko kvalitetno popravljen nije više isti kao pre sudara. Nesigurniji je i podložniji koroziji. Možete ako imate mogućnost odvesti auto na kanal pa proveriti ima li nekih tragova oštećenja i popravki

Godinama se bavimo otkupom automobila i u jednu od zamki u koju možete upasti je da kupite ukraden automobil. Kriminal ne poznaje granice, pa kupujte automobil iz proverenog izvora. Policiju ćete teško uveriti da ste bili neobavešteni o krađi. pogledajte dobro da li postoje oštećenja bravem na kontakt ključu, sve brace i ljučevi treba da budu orginal, stakla pogledajte moraju imati fabričke oznake, promena volana ili menjača sve može ukazati da je automobil ukraden.

Pogledajte dokumenta, naročito ako je automobil menjao vlasnike.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.