Selidbe Nemacka, Minhen – selidbe inostranstvo

Jedan od najvećih gradova Nemačke, takođe je onaj koji nudi najveći kvalitet života. Grad je poznat po svojoj naprednoj ekonomiji, bogatstvu, tehnološkom napretku i zelenilu. U Minhenu ima puno svega i bez obzira da li ste stranac ili student koji planira da se preseli u Minhen, budite sigurni da nećete požaliti. Nudi bezbroj mogućnosti da se doseljenici povećaju u karijeri i da studenti pohađaju optimalne univerzitete. Zato je dobar izbor selidba Nemcka Minhen

U nastavku vam dajemo nekoliko savjeta koje ćete uzeti u obzir prije i kada pređete u Minhen. Jednom kada ste uspeli da pronađete posao u Minhenu, vreme je da počnete razmišljati o životu! Prvo, obavezno odlučite u kom području ili opštini želite da živite, koja zadovoljava vaše interese, potrebe i želje. Pogledajte naš članak o glavnim opštinama u Minhenu koji se preporučuje za iseljenike za više informacija. Nača agencija za medjunarodne selidbe nudi sve usluge selidbe Nemacka.

Jednom kada odlučite koja oblast odgovara vašim zahtevima, vreme je da pronađete pristojan i udoban stan u kojem ćete živeti. Svaka opština ima svoje prednosti i mane, a cene zakupa variraju u zavisnosti od odabranog područja. Ne brinite, jer ćete naći mnoge alternative koje se uklapaju u ‘normalni’ budžet. Štaviše, preporučuje se da čak i pre nego što odaberete stan, otvorite nemački bankovni račun, jer u nekim slučajevima ne možete unajmiti stan bez bankovnog računa.

Sledeći korak je pronalaženje internet provajdera. Ovaj korak može trajati oko dve do četiri nedelje da bude instaliran u vašem stanu, zato se potrudite da to učinite što pre, kako biste izbegli neprijatne dane bez pristupa internetu! Nakon što je internet uređen, proverite da li postoji mogućnost povezivanja vašeg telefonskog plana sa istim Internet provajderom. U Minhenu postoji nekoliko internet provajdera i oni imaju sjajne ponude na planovima i telefonima.

Jednom kada se smestite u svom stanu, automatski ćete biti prijavljeni kod dobavljača električne energije SVM. Radi se o standardnom dobavljaču električne energije koji, kao i svaki drugi, ima svoje prednosti i mane, međutim, obavezno pogledajte ostale dobavljače i proverite cene koje nude.

Kao iseljenik koji se seli u novu zemlju, preporučujemo vam da potražite interaktivne programe i grupe koji imaju slična interesovanja i / ili iskustva. Ove društvene grupe pomažu vam da upoznate druge emigrante i ljude u istoj situaciji kao i vi. Ne samo da ćete dobiti odlične savete o selidbi u Minhen, već je to i odličan način da se sprijateljite i upoznate nove ljude!

Uživajte u Minhenu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *